Avbrott i behandling av KML

Forskning kring skräddarsydd behandling av KML prisas.

Rebecca2019 års stipendium på 20’000 USD från Incyte gick till Rebecca Warfvinge, doktorand vid avdelningen för molekylär hematologi vid Lunds Universitet, för forskning inom KML.
Priset delades ut i samband med Nordic CML Study Group’s höstmöte den 24 oktober. Syftet med stipendiet är att öka intresset för forskning inom hematologi och maligniteter. Incyte vill uppmuntra och möjliggöra för unga forskare att få vara med och bidra till högkvalitativ forskning.

Rebecka Warfvinge får stipendiet för sin forskning som syftar till att kunna identifiera svårbehandlade stamceller hos personer med KML. Genom RNA-sekvensering av individuella celler kan olikheterna hos leukemiska stamceller kartläggas, vilket i sin tur bidrar till att identifiera stamcellsmarkörer som förutsäger prognos och svar på behandling. Förhoppningen är att få fram specifika markörer som kan bli vägledande vid behandlingsval och som kan prediktera när TKI-behandling kan avbrytas utan att patienten får återfall.

Jag som har KML och behandlats med Glivec sedan 2014, ser fram mot detta med stor glädje och iver. Jag skickar med några länkar hämtade från sidor på OHE och några andra länkar:

Om Rebecca Warfvinge

Uppdelat vårdprogram KML

Kronisk myeloisk leukemi (KML)

Kronisk myeloisk leukemi, KML

Det var nog allt för denna gång. Må gott och lev väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s