Det är svårare än lätt

Jag som trodde det bara var att läsa boken och handla därefter. Jo pyttsan! Att lära sig äta på nytt var en helt ny sensation.

För att äta och samtidigt lägga tid på att smaka på maten är något helt nytt för mig. Enligt min uppväxt ska man äta på bestämda tider och ordentligt.

Föräldrar och samhälle har ständigt itutat i mig att jag skall äta en ordentlig frukost. Jag ska äta en bastant lunch/middag. På kvällen skulle det bara vara smörgås.

Nu med det rätta sättet att äta, ska jag äta när jag känner lagom hunger. Tidigare kunde jag bli vrålhungrig mellan måltiderna. Då åt jag mycket mer än bara så mycket som en knuten hand, vilket boken rekommenderar.

Den här veckan har gått åt till att smaka på varje tugga och inte bara stoppa in och svälja. Det är en helt ny upplevelse. Så klart at jag har smakat på maten tidigare, men oftast bara en glimt under det att jag har gjort något annat.

Det andra har då varit att läsa en tidning! Titta på teve, eller prata med bordsgrannen. Naturligtvis kan jag göra det i fortsättningen med, men det primära är att smaka på varje tugga. Det vänner är inte det lättaste.

MåltidFoto; Facebook

Må gott och lev väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s