Att det ska vara så svårt

Att det ska vara så förtvivlat svårt att få knoppen och kroppen att förstå sitt eget bästa.

Jag har under de senaste två veckorna sedan jag köpte boken om att äta som en människa och inte som ett svin, försökt intala min hjärna att smaka på maten och inte bra glufsa i mig av den.

Naturligtvis började min väg mot övervikt redan i tidiga år, då mina fastrar matade mig med grädde, kakor och annat då de tyckte att jag var för smal. Sedan fortsatte det i skolan.

När jag började arbeta skulle jag äta smörgåsar morgon middag och kväll. Det fanns inga tankar på att det skulle smaka gott och att avbryta när känslan av mättnad infann sig.

Senare i livet när fru och barn hade tillkommit var det fester på lördagarna. Ibland även på fredagarna. Då skulle man äta mest hela tiden. Att bara ta av maten en gång fanns inte i våra världar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nu kommer räkningen för ”insatt kapital”, nämligen övervikt och småkrämpor. Någon har myntat uttrycket BMI (Body mass index) vilket innebär att det dåliga samvetet får sig ytterligare en knuff.

När jag var hos läkare fick jag veta att jag var på väg att få diabetes. Naturligtvis åkte receptboken fram i ett huj. Jag fick Metformin för att hålla tillbaka min prediabetes. Tyvärr hade den medicinen livsfarliga biverkningar, så jag avstod och meddelade syrran mitt beslut.

Några av oss fann hetsätande som en tröst då vi blev mobbade på arbetsplatsen. Ett ganska vanligt fenomen, vilket även drabbade mig under några år. Därför plus 25 kilo.

Nu och efter mängder av svältkoster och nyttiga LCHF, har jag blivit 12 kilo mindre. Tyvärr ligger mitt BMI fortfarande en bit över 25, vilket tros vara ett magiskt tal för normal vikt.

Den här veckan började inte så bra då ”någon” blev sugen på väg hem från golfbanan. då fick von Lidl ställa upp och mätta suget.

Lidl

Snask

I boken säger författarna att man inte ska ångra det man har gjort (ätit) utan glömma gärningarna och gå vidare. Så nu ska jag försöka glömma det som varit och gå vidare med indoktrineringen.

Må gott och lev väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s