Ett inlägg i debatten

Jag blir så trött på att bli behandlad som en sämre sortens människa. Varför blir äldre människor behandlade som pestsmittade idag.
När mina vänner och jag möter människor på gator, torg och andra offentliga platser flyr folk som en skock flugor jagade med en flugsmälla.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image.pngBild: Lindelöv.nu

Vad jag förstår så är det inte vi äldre som är smittbärare, utan bara smittmottagare. De stora smittbärarna är de som kommer från storstäderna till ”landet” för att förkovra sig och förlusta sig bland oss lantisar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1.png
Bild: Golfaren

Jag hade önskat att Anders flockimmunitet frodats i storstaden och att vi hyggliga svenska medborgare hade lämnats utanför.

Nu i dessa dagar sprider sig ”ebolan” som gräshoppor i Egypten. Vilka är det som drabbas? Jo det är äldre multisjuka. Det är skamligt!

image-2

Naturligtvis är det en samhällsfunktion skapad i skaparträsket för att hindra sjukvården att kollapsa. Idag finns det fler administratörer än läkare. Vän av ordningen funderar då över om administratörerna vårdar de sjuka?

Det får mig att tänka på följande:

____________

Landstingets roddtävling.

Landstinget och ett privat företag möttes i en roddtävling. Landstinget förlorade med en kilometer. Vad hade gått snett?? Ett konsultföretag fick i uppdrag att utreda. 

Jo, privatföretaget hade haft en styrman och 7 roddare medan landstinget hade 7 styrmän och en som rodde. Ny tävling och nytt roddarlag. Nu hade landstinget endast en styrman men sex styrkonsulter och en roddare. Returmötet vanns än större av privatföretaget. 

Nu äntligen förstod landstinget att något radikalt måste göras – man avskedade roddaren!

_____________

Min fråga i ärendet är när vi svenska medborgare ska ta tjänstehjonen i kragarna och skapa ett samhälle värt namnet. Naturligtvis måste vi börja på valdagen genom att välja presumtiva politiker som står längre ner på listorna, för de som är från 1 -10 är valda av politikern själva.

Vid normala val är det bara en fjärdedel av väljarna som sätter kryss på valsedlarna. Då lägger vi valet av politiker i händerna på politikerna. Det har vi under tid sett att sådana val sällan eller aldrig fungerar speciellt bra.

Lycka till Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s