Läkemedelsbolagens kassako

Jag berättade för ett tag sedan om lästa boken ”Smala människor sju hemligheter”.

Bild: Dagens Medicin

Nu har jag utfört ett experiment med mig själv som ”patient”. Jag började med att äta som boken föreslog, nämligen att äta tills maten smakade papper. Efter ett tag känner man igen den smaken, som heter mätt. Jag lärde mig snabbt känna igen den smaken och slutade äta när det var ”lagom”. Vikten började sakta dala mot mer hälsosamhet.

Nu är det så att jag har mycket svag karaktär, när det gäller godis, snask och nybakade bullar. Så klart att den andra delen i familjen köper hem snask och bakar bullar. Så den vikten som jag sakta hade lagt i toastolen kom nu tillbaka med ett huj. Alltså gick jag upp den vikt jag tidigare hade blivit av med. Andemeningen med detta inlägg är som följer.

Socker och kolhydrater är läkemedelsverkets läkemedelsbolagens och stora kassako. För ju mer socker och kolhydrater vi äter, desto tjockare blir vi och desto fler får sockersjuka och desto mer medicin kan läkemedelsverket rekommendera, läkemedelsbolagen producera och läkare skriva ut.

Naturligtvis får läkemedelsverkets tjänstehjon en släng av sleven när de ”rekommenderar” specifika läkemedel till läkarna. Populärt kallat bestickning! Så i stället för att läkarna rekommenderar ”annan kost” skriver läkarna ut mediciner rekommenderade av läkemedelsverket och tillverkade av läkemedelsbolagen.

Exempel på sådana mediciner är statiner och metformin. Båda dessa ”mediciner” ger mer och fler biverkningar är de gör nytta. Jag har provat båda, med försvinnande lite resultat i förhållande till pris och biverkningar. Metformin är livsfarligt om man samtidigt äter andra livsfrämjande preparat, eller om man har en nedsatt njurfunktion. Läs om metformin.

Fler inlägg om läkemedelsföretag här: Läkemedelsföretag.

Var rädda om er därute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s