Om mig

Ätranfiskare

Jag heter Jan Sjöberg och är en typisk fyrtiotalist (1946), tillika filosof, som njuter av livet. Jag är gift med en klok hustru tillika vän sedan 1969. Vi är stolta föräldrar till tre duktiga och älskade barn.

År 2017 började jag en inre och yttre resa mot hälsa, en smidigare kropp, ett skönt välmående och därmed en bättre livskvalitet. Troligen ett ännu bättre golfspel då med? Den resan fortsätter nu år 2020.

Sedan något år tillbaka försöker jag skriva ihop en historia som ligger mig varmt om hjärtat. Historien handlar om dagens smutsiga ”religioner” och om ren äkta kärlek.

Hon dog av lycka
Jag gick fram för att väcka henne, så varligt som jag brukar. Då kände jag att någonting var fruktansvärt fel.

Emellanåt skriver jag små tal för vänner. Jag hjälper även till att skriva insändare för någon som vill försöka påverka. Till min hjälp har jag den retorik och pedagogik jag läst på högskola under senare år.

Under perioder verkade jag som politiker i länsförbund, fullmäktige och skolnämnd.

Jag var även politiker under en period i Svenska kyrkan vid riksmöten, i fullmäktige och i kyrkoråd.

Ordspråk: Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.