Om mig

Jag heter Jan Sjöberg och är en typisk fyrtiotalist (1946), tillika filosof, som njuter av livet. Jag är gift med en god hustru tillika vän sedan 1969. Vi är stolta föräldrar till tre duktiga och älskade barn.

Understundom skriver jag under dokument och annat med Jan Sigvard Sjöberg. Det är för att skilja mig från alla tusentals Jan Sjöberg i Sverige. Jan var nämligen ett populärt namn under fyrtiotalets Sverige. Liksom att Sjöberg är ett populärt efternamn.

År 2017 började jag en inre och yttre resa mot bättre hälsa, en smidigare kropp, ett skönt välmående och därmed en bättre livskvalitet. Troligen ett ännu bättre golfspel då med? Den resan fortsätter nu år 2019.

Sedan något år tillbaka försöker jag skriva ihop en historia som ligger mig varmt om hjärtat. Historien handlar om dagens smutsiga ”religioner” och om ren äkta kärlek. Jag skriver även om mobbning på arbetsplatser, där jag varvar känd teori med eget flerårigt ”lidande”.

Emellanåt skriver jag små tal för vänner. Jag hjälper även till att skriva insändare för någon som vill försöka påverka. Till min hjälp har jag den retorik och pedagogik jag läst på högskola under senare år.

Mitt senaste uppdrag för mänskligheten arbetade jag som medicinskteknisk ingenjör inom akutsjukvården. Fortfarande saknar jag det oerhört intressanta arbetet med och på sjukhusets neonatalavdelning. Det var en fantastisk tid.

Under perioder verkade jag som politiker i länsförbund, fullmäktige och skolnämnd.
Jag var även politiker under en period i Svenska kyrkan vid riksmöten, i fullmäktige och i kyrkoråd.

Sedan något år, försöker jag skriva ner historier som ligger mig varmt om hjärtat. Jag söker djup men ändå med snabbt flyt.

Hon dog av lycka
Jag gick fram för att väcka henne, så varligt som jag brukar. Då kände jag att någonting var fruktansvärt fel.

En mobbads dagbok
Plötsligt hör jag svagt hur ”chefen” smyger upp bakom mig. Jag ser hans elaka flin och förstår att han har hittat på nytt ……”

Dödens väntrum
Det enda hon sade när vi visade henne rummet på äldreboendet var – Jag vill hem! Kör mig hem. Snälla, kör hem mig! Jag vill dö hemma!

Synder:

Golfhistoria

Cirkeln är sluten

Mera synder:

Dr Lekman

Dagar med KML

Ordspråk: Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

Tillbaka till bloggen >>>