Målning och tapetsering

Vi flyttade in i en fantastiskt fin lägenhet för några år sedan. Jag lagade hål och rollade vit färg över tapeterna. Så fick vi erbjudande om att får målat och tapetserat av proffs. Så klart vi nappade på det erbjudandet. Det blev då två veckor i kappsäck. Lite bilder från ”evenemanget”.

El och möbler är stuvade i annat rum. Strax börjar målarna riva ner tapeterna.

Några dagar i kappsäck innan det blir normalt igen. Fasiken vad det var dammigt.

Inget TV-tittande då allt är inplastat. TV:n var förflyttad till annnat rum.

Nu har vi återgått till det mer normala livet.

Snart så har möbler och kontakter hamnat på sina rätta platser. Lite stökigt fortfarande.

Någon har funnit sig tillrätta i lillsoffan. Jag var på väg till köket för att brygga kaffe, men tyckte bilden var värd att fotografera.

Ha’ de gött alla. 

Tips!

Skellefteå Kraft – Enkel registrering och byte på några minuter.

En fin dag på golfbanan

Det var en fin dag på Ringenäs golfbana idag. Jag blev ”lottad” tillsammans med trevliga golfspelare. Jag passade på att knäppa lite bilder i väntan på min tur att slå nästa slag. Den första bilden tog jag på ett av rönnbär dignande träd, från vägen upp till utslag på röd slingas första tee. Det är höst nu!

Bilden härunder visar utsikten från nionde tee i väntan på min tur att slå ut på första tee, fast åt andra hållet förstås.

Bilden här under är utsikt från sjätte green. På Ringenäs golfbana har en havsutsikt på nästa alla hål. Den dagen det inte går så bra med golfspelet, kan en titta på den betagande utsikten istället.

Bilden undertill visar åttonde tees utslagsplats. Min boll låg i vänsterkant på röd sjuas fairway. I väntan på att det skulle bli min tur att slå, tog jag denna trevliga bild.

Nu är vi i hamn. Alltså utslag på nionde tee.

Den här dagen var golfspelet lite si så där. Då var det tur att medspelarna var trevliga och att jag hade min iPhone med mig. För nu kan jag visa er lite bilder från min vackra och omväxlande golfbana.

För er som inte spelar golf, kan jag berätta att en golfbana alltid är ny varje gång en spelar på den. En ligger nästan aldrig på samma ställe från gång till annan. Ibland går bollen än höger än vänster.

Den som har läst inlägg här tidigare, undrar säkert var min fru och vapendragare är? Hon är ute och spelar ”Havre cup,” vilket är en damtävling mellan Haverdals Gk och Ringenäs Gk. Nu ska jag brygga mig en kanna kaffe i min ensamhet.

Ha det gott alla.

Kvällens sångframträdande

Halmstad manskör där jag har blivit medlem sjöng lite blandade sånger i Getinge kyrka, Halmstad i eftermiddags.

Tidigare har jag varit medlem i kyrkokörer och Halmstads stora stolthet – Oratoriekören. I den här stora kören som samlar körsångare från hela Halmstads, framförs bara det stora verken av Bethoven, Verdi och Mozart. Det var trevligt men arbetsamt.

Numera med Halmstad manskör framförs mycket blandad musik. Bland andra En sång om frihet, Den första gång jag såg dig, Fattig bonddräng, Why me lord och In my room.

Innan vi skred till verket, fotograferade jag delar av den vackra kyrkan. Först det vackra altaret.

Predikstolen är vacker med sin utsmyckning. Tavlan till höger om predikstolen lyste vackert.

Naturlivis var jag bakom några dörrar för att undersöka vad som fanns bakom. I ett hörn av kyrkan fanns en gallerdörr och bakom den fanns detta lilla kapell.

När det är dags för vår herre att kalla mig till sig, hoppas jag att jag inte far till honom alltför nyfiken.

Livet är det som pågår – medan vi sysslar med annat.

En trevlig strandpromenad

Som vanligt satt jag och skrev berättelser denna regniga söndag. Så plötsligt slutade det att regna och molnen skingrades.

Naturligtvis ville frun dra ut mig på promenad med motiveringen att hon skulle plocka ljung. Och eftersom jag hade sångframträdande senare på dagen och behövde motion, hade jag ingen invändning mot några kilometers promenad.

Vi ha ganska nära till stranden, så vi gick den ganska korta vägen ner till den gamla fotbollsplanen vid stranden. Det är fantastiskt vackert och omväxlande natur utmed våra stränder.

Här under lite bildbevis. Första bilden är en buskar eller träd som jag saknar namnet på.

En ensam flugfiskare försökte få sig en havsöring. Tyvärr fick han cykla hem tomhänt.

En bild för at få lite perspektiv på olika vattenvarelser.

Den variationsrika stranden.

Vi kan se oljehamnens torn mellan buskarna.

Skarvar som vilar middag i den stilla viken.

Så var det bara att knalla tilbaka hemåt och sätta sig med noterna inför eftermiddagen.

Må väl folks.